Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023
18
ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2011


Οι κοινωνικές επιστήμες κι εγώ
Ο Αντώνης Αντωνίου μοιράζεται τις εμπειρίες του. 

Οι κοινωνικές επιστήμες κι εγώ
Η Α.Γ. ανατρέχει στο παρελθόν.

Οι κοινωνικές επιστήμες κι εγώ
Η Ε. Δελαβέκουρα προβληματίζεται για το παρόν.  

Οι κοινωνικές επιστήμες κι εγώ
Η Δώρα Δήμου μιλάει για στόχους και προσδοκίες.  

Οι κοινωνικές επιστήμες κι εγώ
Η Σοφία Πράπα αναστοχάζεται. 

Οι κοινωνικές επιστήμες κι εγώ
Η Κυριακή Τριπερίνα συνομιλεί. 

Editorial
Ο ορθός λόγος είναι η καλύτερη επίθεση

Ατζέντα
Προκηρύξεις, πρωτοβουλίες, συνέδρια, ημερίδες

Σχολιαστής
Δύο χρόνια με ΝΟΗΜΑ

Καυτή Πατάτα
Για μια ΕΥΘΕΩΣ ψηφιακή συγγνώμη

Αντιλογίες
Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε δήμους μέσω της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς χαρακτήρα

Πήγα-Είδα-Διάβασα
Ο μήνας που έφυγε. Τα καλά πρέπει να μοιράζονται

PDF Εκτύπωση E-mail
1 Η Διαδικτυακή Πύλη για συλλόγους μεταναστών και ΜΚΟ είναι γεγονός!

Στη διεύθυνση mko.nostos.org.gr λειτουργεί πλέον η Διαδικτυακή Πύλη για συλλόγους μεταναστών και οργανώσεις που ασχολούνται με τη μετανάστευση. Η Πύλη περιλαμβάνει αναλυτικό κατάλογο 300 περίπου συλλόγων και οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, φιλοδοξεί δε να αποτελέσει το σημείο συνάντησης, προβολής των δράσεων και διαλόγου των φορέων και των πολιτών που ασχολούνται με τα θέματα αυτά. Το help desk για τους συλλόγους που επιθυμούν να εγγραφούν τώρα ή να προσθέσουν υλικό στο site ή να διαφημίσουν κάποια δραστηριότητά τους θα λειτουργεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.


2 Μήπως είμαστε Ευρώπη;

Όπως μας ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Πληθυσμού, Ανδρέας Τάκης, οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων Παιδείας, Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού, μετά από κοινή σύσκεψη, αποφάσισαν να παραχωρηθούν χώροι στο ΣΕΦ και ΟΑΚΑ για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων κατά την εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζάνι (Id al Fitr). Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις και σύλλογοι θα πρέπει να καταθέσουν εγγράφως το αίτημά τους στα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Ε.Φ. και του Ο.Α.Κ.Α. μέχρι τις 17 Αυγούστου 2011.


1 Εθελοντισμός στο ΚΕΜΟΠ

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΕΜΟΠ) επιδιώκει να αναβαθμίσει την εθελοντική του δραστηριότητα. Από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει ενεργά το Γραφείο Εθελοντή. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις ενδιαφέροντος δείτε το site της οργάνωσης.


2 Τέχνη και Ψυχική Υγεία

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες, επαγγελματίες και φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν με έργα τους στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Art4More, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Οκτωβρίου στο The HUB Events. Το Διεθνές Φεστιβάλ “ART4MORE”, υπό τη διοργάνωση της Μ.Κ.Ο. «ΕΔΡΑ», πραγματοποιείται ετησίως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10η Οκτωβρίου) και είναι αφιερωμένο στη σύνδεση της Τέχνης με την Ψυχική Υγεία και καίριους κοινωνικούς προβληματισμούς, προβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και αναδεικνύοντας έναν εναλλακτικό τρόπο αντίληψης της υγείας ως στάση ζωής. Δείτε περισσότερα στο σχετικό site.


colors